IDENTITATEA DE SINE…SI RELATIA DE CUPLU

M-am intrebat de multe ori, ce inseamna sa iti pastrezi identitatea de sine intr-o relatie de cuplu?

Citind tot felul de cazuri,am observat ca:

Identitatea de sine difera mult de la persoanele singure la cele implicate intr-o relatie de cuplu sau persoanele casatorite,iar aceste diferente sunt date de rolurile pe care le are fiecare de implinit.Persoanele care fac parte dintr-un cuplu stabil sunt centrate mai putin pe sine sau pe factorii externi si mai mult pe cuplu.

Asistam la un proces de redefinire de sine,de autodescoperire in care capacitati si aspecte latente ies la iveala sau,in alte cazuri,asistam la un proces de pierdere a identitatii in celalalt.

Atunci cand intram intr-o relatie,trebuie sa venim fiecare cu o identitate de sine bine conturata.Trebuie sa ne cunoastem inaainte de a intra intr-o relatie,sa stim care sunt aspiratiile noastre,valorile,idealurile,ceea ce este important pentru noi.

O RELATIE POATE FI UN LUCRU FRUMOS SAU O CIRCUMSTANTA IN CARE SA TE AFLI SI CARE TE INGRADESTE,NU TE LASA SA TE EXPRIMI.

Ei bine,uneori cand dorim cu ardoare ca lucrurile sa fie intr-un anumit mod,tindem sa facem totul,chiar sa renuntam la valorile noastre.Dar ceea ce nu stim este ca,in loc sa reparam lucrurile,tindem sa le ducem la insucces.Nu putem sa renuntam la noi,trebuie sa ne rezervam o perioada de timp si pentru a face lucruri care sunt conforme cu identitaatea noastra de sine.Intr-adevar,o relatie aduce schimbari,invatam sa gandim ca un cuplu,sa cedem uneori,sa il acceptam pe celalalt,sa ne gandim la lucruri comune,dar aceste lucruri implica respectarea dorintelor ambilor parteneri.

ASADAR,ce trebuie sa facem atunci cand ne implicam intr-o relatie?Eu cred ca nu trebuie sa ne abandonam in ea,ci sa contribuim la formarea ei,sa colaboram si sa aflam care sunt convingerile si aspiratiile fiecaruie pentru a le putea combina,pentru ca fiecare sa isi mentina identitatea de sine!

Care e parerea ta?

E bine sa ne pastram intr-o relatie identitatea de sine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: