DIFERENTELE DE GEN

Fiecare dintre noi are anumite comportamente,atitudini,prin care demonstram aceste particularitati ale noastre.
Dar parca diferentele de gen,cele intre barbati si femei,au fost intotdeauna cel mai mult subliniate,chiar de catre societate.

,,Barbatii sunt asa,iar femeile sunt altfel…”

Insasi societatea,mediul,determina conduitele,astfel barbatii vor avea anumite aspecte mai dezvoltate,pe cand femeile altele,tocmai datorita invatarii si influentei sociale.

Chiar modalitatea prin care ne privim,respectiv barbat sau femeie,ne influenteaza modul in care vom privi lumea.Fiecare dintre noi,indiferent de sex,suntem diferiti.De expemplu din punct de vedere psihic,in ceea ce priveste memoria,femeile tind sa isi aminteasca teme relationate cu afilierea,interactiunea,pe cand barbatii povestesc despre experientele legate de performante.Practic femeile au naratiuni mai detailate,mai dezvoltate,isi amintesc mai bine aspectul fizic,fata persoanelor,isi descriu mult mai bine emotiile,pe cand barbatii sunt orientati in povestire pe propria persoana,nu relateaza o povestire in detaliu.

In ce priveste INTELIGENTA,oamenii de stiinta afirma ca barbatii rezolva cu usurinta rationamente,deoarece emisferele celebrare ale creierului lor,sunt mai puterinc separate,femeile ne avand acest lucru sunt mai abile din punct de vedere verbal si intuitiv.

Toate aceste diferente,trebuie luate in seama in cazul relatiilor de cuplu si de prietenie.

*Femeia are nevoie de grija partenerului,vrea sa simta ca este ocrotita,ca partenerul ii este devotat,pe cand barbatul are nevoie de incredere,vrea sa simta ca partenera este in siguranta cu el,ca nu ii contesta capacitatile de a rezolva diverse probleme,ca este admirat pentru actiunile si comportamentele sale.

*Ea simte nevoia ca partenerul sa o asculte si sa o inteleaga,sa se implice afectiv in problemele sale,pe cand el vrea sa fie acceptat asa cum este,atat cu punctele sale slabe cat si cu cele bune.

*In general o femeie vrea sa fie respectata de cei din jur,sa primeasca dovezi ale acestui respect,barbatul isi doreste ca gesturile,actiunile sale sa fie apreciate.

*Fiecare femeie simte nevoia sa fie apreciata,sa-i fie recunoscute calitattile,pe candbarbatii vor sa fie aprobati,vor ca ceilalti sa le dea dreptate si sa le recunoasca aportul. Tocmai aceste diferente dintre noi determina o anumita frumusete a vietii,vrem sa-i cunoastem pe ceilalti cu toate particularitatile lor,ne implicam si investim sentimente in acesta cunoastere.Dupa ce descoperim aceste lucruri e important sa le si respectam,sa-i intelegem pe ceilalti si sa tinem mereu cont de parerile si sentimentele lor.

Reclame

4 comentarii (+add yours?)

 1. alx20
  aug. 07, 2008 @ 09:27:22

  Semnul de egalitate intre femeie si barbat nu exista, nu a existat nici la crearea omului si nici nu o sa existe…din simplu motiv sa suntem diferiti atat din punct de vedere genetic, cat si emotional. 2 oameni nu seamana intre ei….2 femei nu sunt la fel, 2 barbati nu exista la fel…cu atat femeia si barbatul… Fiecare am fost creati cu un scop si mai mult decat atat fiecare din noi e unic…
  Dezaprob barbatii care folosesc numele de „femeie” ca fiind sinonim cu „proasta”…si exista multi astfel de misogini…nici feminismul nu-l tolerez…intotdeauna barbatii vor fi avatajati din anumite puncte de vedere (exactitate, forta, duritate, etc)..si femeile din altul (afectivitate, sensibilitate, inclinatie spre arta, indemanare etc)

  Răspunde

 2. costin84
  aug. 07, 2008 @ 09:57:52

  Mai,mai da ce le sti tu pe toate,ca o fata mare.
  Insa vreau sa te contrazic un pic.Sa sti ca sunt si barbati care au din toate aspectele precizate de tine(exactitate,forta,duritate dar si afectivitate,sensibilitate,incilnatie spre arta,indemanare.)
  Ce zici tu aici ai descris omul,in carne si oase cu inima si sentimente.
  Sunt oameni si oameni si ai si tu dreptate intr-un fel.
  Parerea mea este ca doi oameni se inteleg perfect si pot avea o relatie de ori ce natura,atunci cand SE COMPLECTEAZA UNUL PE ALTUL.
  Doar aici vad eu diferenta dintre EL si EA.
  In rest…………..

  Răspunde

 3. alx20
  aug. 08, 2008 @ 13:08:44

  da costin..iti inteleg punctul de vedere..in fond suntem fie barbat fie femeie….suntem oameni…deci la fel….si totusi nu chiar…avem fiecare atributiile noastre…suntem la fel si totusi diferiti..

  „Suntem unici, la fel ca toti ceilalti”…daca intelegi ce vreau sa zic prin asta…adica sntem diferiti si totusi suntem ca ceilalti…

  ps: nu le stiu chiar pe toate…era opinia mea doar 🙂

  Răspunde

 4. costin84
  aug. 08, 2008 @ 13:12:43

  …..ce diferenţă mai găseşti,în afară de sex???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: