Tipuri de inteligenta

Dumnezeu a creat fiinta umana intr-un mod desavarsit,a inzestrat-o cu inteligenta si i-a dat multe calitati.Unora dintre oameni Dumnezeu le-a daruit mai multi talanti,altora mai putini,dar e important ca fiecare om are macar un talant.

Exista mai multe tipuri de inteligenta:

INTELIGENTA CORPORAL KINESTEZICA: capacitatea de a avea un control bun asupra corpului exprimat si cu usurinta,in placerea de a face miscare,de a imita,de a se exprima nonverbal.Invatarea este facilitata de activitatile practice,de miscare.

INTELIGENTA VIZUAL-SPATIALA=capacitatea de a gandi in imagini,de a avea reprezentari vizuale bune si de a opera usor cu acestea.In invatare persoana se bazeaza pe desene,imagini,pe reprezentari grafice,scheme.

INTELIGENTA UMANISTA:capacitatea de a lucra cu oamneii,de a lucra in echipa,capacitatea de a rezolva conflictele,de a-i intelege pe ceilalti si de a avea o atitudine empatica fata de ei.Prefera relatiile sociale si invata cel mai bine intr-un grup.

INTELIGENTA INTROVERT FILOZOFICA:aceasta se exprima in capacitatea intuitiva,capacitatea de a se autoanaliza,de a -si cunoaste sentimentele,gandurile,manifesta incredere in sine,independenta.Invata cel mai bine cand sunt singuri.

INTELIGENTA MUZICAL -RITMICA:capacitatea de a avea reprezentari auditive bune,de a simti ritmul,armonia,de a invata un instrument muzical.Invata cel mai bine simtind ritmul sau asociind muzica.

INTELIGENTA-VERBAL-LINGVISTICA:capacitatea de a se exprima usor verbal si in scris fiind naratori sau scriitori foarte buni.Le place sa vorbeasca,sa citeasca,sa spuna bancuri.Invata cel mai bine verbalizand ceea ce invata.

INTELIGENTA LOGICO-MATEMATICA:capacitatea de a gandi abstract,logic,de a opera si elabora rationamente,de a problematiza.Invata cel mai bine analizand,structurand cat mai bine contextul.

,,Te laud ca sunt o faptura minunata si ce minunat vede sufletul meu lucrul acesta”Reclame

5 comentarii (+add yours?)

 1. Subiacent
  aug. 20, 2008 @ 21:40:24

  da.. intr-adevar.. „un talant doi talanti” total de acord cu tine:))

  Răspunde

 2. costin84
  aug. 22, 2008 @ 08:19:04

  ……interesant,mi-ai facut o descriere ampla aici.Ma regasesc in acest articol in toate felurile de gandire.
  O fi bine,o fi rau ?!?
  Sincer nu stiu…………

  Răspunde

 3. Balauca Claudia
  aug. 22, 2008 @ 08:24:55

  E bine sa ai cate putin din fiecare.Ma regasesc si eu in cateva.Sa-i multumim Domnului pentru cat ne-a dat.Si sa valorificam ceea ce am primit,nu sa ingropam talantul…ca cel din pilda.

  Răspunde

 4. dagatha
  mart. 02, 2011 @ 20:09:14

  Voi folosi și eu o imagine de aici într-o postare, sper că este ok.
  Interesant despre inteligențe. Sunt multe de spus.
  Gând bun 🙂

  Răspunde

 5. exoligu
  mart. 26, 2011 @ 20:39:49

  Primul pas înspre o viaţă bună e să începem să reflectăm mai des şi mai profund asupra propriilor noastre calităţi. Consider că prezentarea sintetică a multiplelor faţete ale inteligenţei, pe care o găsim în acest text, poate fi utilă într-un asemenea demers.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: