Libertatea alege Robie-Bt

Ce inseamna sa fii cu adevarat LIBEEER?”Liber” inseamna sa ai in fata optiuni si s-o alegi pe care vrei.Libertatea presupune un iminmum de doua optiuni.

Autostrada.Esti pe autostrada si te apropii de o bifurcatie…Ai volan si ai libertatea sa alegi.In momentul in care hotarasti ”la dreapta”,sa zicem,automat respingi varianta ”stanga” si te legi sa mergi inainte,pe ”dreapta”.”Stanga” nu mai exista pentru tine.

Viata toata este ca o autostrada incalcita.Iti trebuie atata discernamant ca sa-ti folosesti libertatea in mod corect.Exercitarea alegerii in modul corect iti audce urmari bune.Alegerea rea te umple de necazuri si amaraciuni.Va sa zica:libertatea alege intotdeauna o dependenta,o ”robie”.Alegerea te conduce la una din cele doua ”nelibertati” sau ”robii” posibile,la una din doua ”subordonari”,dorite si alese liber de tine!

Aceasta este una din cele mai mari descoperiri pentru omul cu adevarat liber.Ea conduce la o concluzie tulburatoare:libertatea presupune raspundere morala.Omul,fiinta morala,penduleaza doar intre bine si rau.Intre acesti doi poli se delimiteaza campul lui de optiuni.A alege si pe Hristos si pe Satana,este o absurditate care descalifica si-ti rapeste chiar libertatea sociala!Optiunile care ni se ofera in lumea asta nu pot fi decat sau ”bune” sau ”rele”.Libertatea de alegere comporta o responsabilitate:Daca asculti de rau-urmeaza moartea.Daca asculti de bine-urmeaza viata.

O data ce a inzestrat fiinta umana cu libertate si raspundere,Dumnezeu implora pe om:

”Alege viata(binele) ca sa tariesti si sa fii fericit!”(Deuteronom 30,15).

Pentru noi,notiunea de ”robie” are numai conotatii rele,din pricina sclaviilor inumane pe care istoria le-a inregistrat.Exista insa si o asa-zisa ”robie” pe care o alegi liber si care conditioneaza fericirea:cum este viata de casatorie cu o sotie iubita;sau dependenta unui caine credincios fata de stapanul sau’sau apartenenta cu toata inima de Dumnezeu…Cine poate ataca aceste relatii,in numele libertatilor?Acolo unde motivatia de dinapoia atasamentului este ”dragostea”,acolo alipirea este o implinire fericita ,si nu o povara.Cu cata afectiune scrie Pavel in scrisorile sale:”Pavel,rob al lui Isus Hristos…”(Romani 1.1)

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. costin84
  sept. 12, 2008 @ 12:23:47

  Claudia, in viata sunt multi factori determinanti in a lua o decizie. Acum ca unul o ia pe cea buna altul pe cea rea, problema lor. Cred ca cu toti stim ce este bine si ce este rau. Ce ne lipseste cred eu, este discernamantul. Viata are multe fete si cai. Acum ca vrem ca nu ori ca este bine sau nu, trebuie s-o traim.

  Răspunde

 2. Balauca Claudia
  sept. 12, 2008 @ 18:31:14

  Costin,nu sunt eu autoarea acestui articol.Mai sus era specificat.;)

  Răspunde

 3. soseticaaa
  sept. 14, 2008 @ 19:12:04

  mi-ai inteles gresit postarea…te rog sa o citesti mai bine,inainte sa faci afirmatiile de rigoare…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: