Asemenea pinguinului alb

Pinguinul alb este un exemplar de excepție din specia Adelie ( cea mai mică a acestei familii de păsări nezburătoare). Din cauză că este diferit ceilalți pinguini îl alungă din comunitățile lor. El este renegat și hărțuit de pinguinii normali, fiind considerat, într-un fel, un albinos.

Deoarece este alungat din comunitatea grupată a pinguinilor devine o captură ușoară pentru animalele de pradă.

Din cauza coloritului  său neobișnuit pinguinul alb nu-și poate găsi un partener ,,de viață”, așa că încearcă să supraviețuiască singur…

Povestea pinguinului alb este asemănătoarea cu povestea mea și a ta. Ai simțit vreodată că ești singur?  Toți te consideră un demodat ? Prietenii  te alungă din grupul lor? Ei bine, povestea ta se aseamănă cu povestea pinguinului alb…

Societatea în care trăim creează tipare umane. Dacă la școală prietenii tăi sunt rockeri, maneliști sau emo probabil că o să alegi să fi și tu unul dintre ei. Dacă prietenele tale au prieteni care le promit ,,marea cu sarea” iar virginătatea este un lucru demodat, de ce să nu fi și tu ca ele? Dacă prietenii tăi fumează și consumă alcool, iar la școala mergi pentru că te trimit părinții acolo,unde crezi că va duce viața ta? Cine vrei să fi?

Te-ai gândit o clipă că poți fi asemenea pinguinului alb? Să-l privim pe acest pinguin mai îndeaproape. Ceea ce îmi place la acest pinguin este faptul că este UNIC.

Și tu poți fi UNIC în societatea în care trăiești. De ce să fi copia unui star care duce o viață depravată? De ce să fi asemenea prietenilor tăi care își distrug sănătatea și viitorul?

De astăzi îți propun un nou START. Niciodată nu e prea târziu dacă începi din acest moment.

Iată câțiva pași pe care trebuie să-i faci azi:

 1. Pune-te pe genunchi și roagă-te la Dumnezeu. Poate că este un pas greu de făcut dar nu uita Domnul a murit pentru păcatele pe care le-ai făcut. Ești deja iertat, trebuie doar să-ți recunoști vina și să nu le repeți din nou.
 2. Ai grijă la prieteni! Cu siguranță că îți e teamă să fi luat în râs. O, e atât de greu să vezi cum râd toți de tine. Crede-mă, am trecut și eu pe aici. Dar nu uita Domnul a murit pentru tine, a fost bătut și batjocorit pentru ca tu să fi salvat de sub blestemul păcatului. Ce zici? Vrei să fi ca prietenii tăi, sau să-I urmezi exemplul?
 3. Studiază Biblia în fiecare zi și pune în practică ceea ce citești. În ea vei găsi comori, noi idealuri pentru viață.
 4. Respectă-ți părinții! Poate până acum ei te-au avertizat de pericolul în care te aflai. Nu uita ești sânge din sângele lor și ei te iubesc. Cere-ți iertare pentru suferința pe care le-ai produs-o. Rugați-vă împreună pentru mai multă putere de a rezista tentației.
 5. Ai grijă la muzica pe care o asculți și la ceea ce privești sau te joci pe calculator. Caută o muzică liniștită, cât despre filme și jocuri, alege-le pe cele educative. Dacă nu te descurci singur apelează la o persoană de încredere.
 6. ÎNVAȚĂ! Poate nu îți place la școală. Materiile sunt plictisitoare. Profesorii îți sunt cei mai mari dușmani. Și aici poți face o schimbare decisivă: ÎNVAȚĂ. La început o să fie greu, poate ai pierdut exercițiul învățării. Un prim pas este LECTURA. Mergi la bibliotecă și împrumută o carte interesantă. Dacă nu ai înteles o idee de la o lecție. Caută o carte pe această temă și te vei lămuri cu siguranță.
 7. Organizează-ți timpul liber! Poate n-ar strica s-o ajuți pe mama la gătit sau la curățenie. Probabil că tata ar avea nevoie de ajutor. Spală mașina sau aspiră banchetele. Orice lucru faci, fă-l cu toată inima. Descoperă noi hobby-uri.

Îți urez mult SUCCES, și dacă dorești să discutam pe acestă temă poți lasa un comentariu sau mă poți căuta pe messenger.

.

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. cristi
  feb. 28, 2010 @ 22:34:23

  pai pinguinul este ” …alungat ….si incearca sa supravietuiasca singur…” El nu este unic, pentru ca asa a vrut cineva…el este pinguin ca fel ca ceilalti pinguini…numai ca este alb… e exact ca un fumator intr-un grup de nefumatori, ori pleaca singur ori e facut sa plece…si exemplele pot continua…
  As vrea sa purtam o discutie pe messenger pe aceasta tema…

  Răspunde

 2. Balauca Claudia
  mart. 13, 2010 @ 18:32:43

  Pai tocmai, este alungat pentru ca nu este la fel ca ceilalti. Si noi suntem oameni ca si ceilalti oameni numai ca unii dintre noi alegem să fim albi, altii sa fim cum sunt toti ceilalti. Comparatia pinguinului alb cu fumătorul nu prea e la locul ei. Dupa cum vezi acest articol are in introducere despre pinguinul alb, apoi asa cum bine stim de la limba si literatura romana, am facut o comparatie cu cineva care constientizeaza ca are nevoie de o schimbare si se separa de anturaj.

  Daca ai un punct de vedere diferit nu ma deranjeaza, eu iau in seama toate punctele de vedere, si ma bucur ca esti interesat de acest subiect. Toate cele bune!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: