Razboi:INCRUNTARE contra ZAMBET

Intr-o buna zi Zambetul si incruntarea s-au intalnit.Zambetul a inceput s-o priveasca cu duiosie pe Inruntare,dar Incruntarea plina de dusmanie i-a spus cateva cuvinte taioase:

-Zambetule nu ma mai privi asa de gales,ca oricum eu sunt stapana lumii acesteia si toti oamenii au pe chipul lor fizionomia mea.Cati oamenii aI vazut tu sa zambeasca?Toti stau incruntati si suparati!

-Draga mea prietena Incruntare,spuse Zambetul zambitor,nu doresc sa te contrazic,dar inca mai exista oameni care poarta un zambet larg pe chipul lor,oameni carora le place viata si se bucura de lucruri mici.

-Zambetule,zise incruntarea inruntandu-se,te provoc la un duel,hai sa alegem un singur om si vedem care dintre noi invinge!Te las pe tine sa alegi,hai sa iesim in strada si primul om care ne va iesi in cale,acela sa fie terenul nostru de lupta.

Si asa au facut.Tocmai a trecut prin fata lor o domnisoara de 14 ani,care venea in mana cu o vioara.

Incruntarea plina de nervozitate si-a accelerat pasii si a pornit-o in goana catre fata.Zambetul uimit de indrazneala nerusinata a Indraznelii a inceput sa alerge si el catre biata fata care se impiedicase de bordura trotuarului si se tinea cu mana la genunchiul care sangera.Incruntarea atunci s-a uitat plina de rautate catre Zambet si i-a zis:NU O SA CASTIGI NICIODATA!

Atunci Zambetul s-a oglindit pe zambetul unei alte fete care zambitoare s-a dus catre fata care tocmai se lovise si indinzandu-i o mana a ajutat-o sa se ridice si a condus-o pana acasa.

Indrazneala nu s-a lasat batuta asa de usor ci pe parcursul intregii zile s-a razbunat pe acea fata incat seara cu ochii in lacrimi Fata s-a privit in oglinda si a vazut ceva uimitor.

love_hate Toata ziua ei fusese plina de necazuri,pana si tricoul ei spunea ca URASTE lumea din jurul ei care o facea sa sufere.Victorioasa Incruntarea ii spune Zambetului:

-Ti-am spus eu ca niciodata n-o sa castigi!Lumea intreaga e a mea si orice pamantean se naste cu mine pe chip,oricat ai vrea tu sa te lupti nu vei reusi niciodata!

Zambetul i-a zis :

-Draga mea prietena, nu stiu cum poti sa fi tu asa de rea,iti place sa te joci cu inimile oamenilor si sa le distrugi fericirea,dar de data acesta n-o sa te las sa castigi pentru ca eu iubesc aceasta fata deosebita!Si zicand acesta s-a oglindit pe tricoul fetei care isi aranja parul in oglinda.

Deodata fata a vazut ca pe tricoul ei scria DRAGOSTE si cu un zambet larg si-a sters lacrimile din ochi si cu bucurie ca are un tricou asa de minunat pe care ce-a mai  buna prietena a ei il facuse cadou s-a asezat in pat si a adormit fericita cu gandul ca a doua zi sa-i multumeasca prietenei ei pentru frumosul cadou care o facuse sa fie din nou fericita.

Incruntarea a plecat rusinata de pe chipul fetei iar ZAMBETUL a ramas biruitor si i-a zis:

Draga INCRUNTARE,cu toate ca tu castigi teren si de zi in vietile oamenilor,sa stii ca atunci cand oamenii vor invata ca fericirea se extrage din lucrurile mici si oricat de grea ar fi viata unui om,ZAMBETUL nu va pieri niciodata.Eu voi fi gata sa ofer ajutorul meu la orice om de acest pamant care are nevoie de mine!

Stimate cititor nu uita:,,UN ZAMBET ESTE CA O LUMINA LA FEREASTRA SUFLETULUI CE ITI ARATA CA INIMA ESTE ACASA!”

Un comentariu (+add yours?)

  1. violeta shalom
    dec. 08, 2008 @ 08:38:48

    Frumos 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu